Xavi imenovao novog kapitena Barcelone!

Velika čast za njega

Xavi imenovao novog kapitena Barcelone!

Esmer Oštraković

Marc Andre ter Stegen već dugo je član Barcelone i naravno prvi golman ovog tima, te je godinama unazad jedan od najboljih igrača u klubu.

Čak i u situacijama kada Barcelonu nije išlo Ter Stegen je uvijek bio na vrhunskom nivou, te je nerijetko izvlačio pozitivan rezultat za svoju ekipu.

Danas je trener Barcelone Xavi potvrdio da Barcelona ima novog kapitena. Tačnije, Ter Stegen je imenovan za četvrtog kapiten svoje ekipe.

On je tako nakon devet sezona provedenih u timu iz Španije dobio čast da bude među četiri kapitena u svom klubu.

Zauzeo je Ter Stegen mjesto Gerarda Piquea koji je otišao u penziju, te su ispred njega Sergi Roberto, Jordi Alba, te prvi kapiten Sergio Busquets koji će na kraju sezone gotovo sigurno napustiti klub.

Ter Stegen ove godine ima najbolji start sezone ikada u svojoj karijeri, te je u četrnaest odigranih utakmica u domaćem prvenstvu primio samo pet golova.

Xavi je jednom priliko Ter Stegena opisao kao tihog vođu svoje ekipe, te je rekao da ga svi slušaju kada ima nešto da kaže.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, Ter Stegen nije nastupio niti na jednoj utakmici za Njemačku na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Kataru.

On se tako svom klubu pridružio 15. decembra, te je od tada u punom treningu i spreman je za nastavak sezone sa Barcelonom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi