Barcelona će "blindirati" Fatija

Ne želi da ga pusti

Barcelona će "blindirati" Fatija

E. Škorić

Barcelona je svjesna kakvog dragulja ima, pa je odlučila da uradi sve što je u njenoj moći da zadrži Ansua Fatija.

Mladi i jako nadareni nogometaš već je imao priliku da igra u prvom timu i postiže golove, te ga mnogi smatraju budućim Messijem i nasljednikom Argentinca.

Iako ima ugovor do 2022. godine s otkupnom klauzulom od 170 miliona eura, Barca želi dodatno da se ogradi i izbjegne rizik gubitka talentovanog igrača (City i PSG mogu uvijek povući neočekivan potez), pa je spremila ugovor do 2025. godine.

U tom će ugovoru biti nova odštetna klauzula od čak 400 miliona eura i to jasno pokazuje koliko je Barceloni važno da zadrži svog 17-godišnjeg napadača koji nastupa za selekcije Španije, a porijeklom je iz Gvineje Bisao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Protekle sezone je u La Ligi odigrao 24 meča i postigao je sedam pogodaka uz jednu asistenciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi