Prvi čovjek UEFA-e izjavom šokirao sve u Barceloni

Novi problemi

Prvi čovjek UEFA-e izjavom šokirao sve u Barceloni

Esmer Oštraković

Sedmicama već Španiju potresa skandal sa podmićivanjem sudija u koji je upletena Barcelona, a završetak svega se ne nazire.

Tužiteljstvo u Barceloni je prije tri sedmice podiglo optužnicu zbog korupciej protiv Barcelone kao i bivših predsjednika ovog kluba Bartomeua i Sandra Rosella.

Njih se tereti da su od 2001. do 2018. godine Negreiri, bivšem potpredsjedniku španske sudijske komisije platili ukupno 8.4 miliona eura.

Negreira im je zauzvrat delegirao sudije koji odgovaraju Barceloni, te su im garantovali da će suditi u njihovu korist.

O svemu je govorio i prvi čovjek UEFA-e, Aleksander Čeferin, koji je izrazio zabrinutost za skandal u kojem se našla Barcelona.

Uprkos svemu jasno je rekao da UEFA neće odustati od toga da pravda bude zadovoljena.

Oglasi

"Naravno, ne mogu to sve direktno komentarisati iz dva razloga. Najviše jer se nisam detaljnije bavio ovom temom. Nešto ipak mogu reći. Koliko sam informisan, situacija je krajnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je po meni ovo najozbiljnija u fudbalu otkako se bavi sa njim", rekao je Čeferin, te je nastavio:

"Na razini španske lige kao i na nivou UEFA-e, ništa nije zastarjelo, završio je predsjednik UEFA-e.

Osim toga Čeferinu se ne sviđa ponašanje čelnika Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Florentino Perez i Real Madrid smatraju da su oni elitni klub kojeg ne bi trebalo zanimati ništa drugo i da su toliko važni da im se svi trebaju klanjati", rekao je Čeferin.

Očigledno je da prvi čovjek UEFA ne podnosi Pareza i stao je u zaštitu malih klubova koji bi formiranjem Superlige postali beznačajni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

trzac
Pritisak na Barcelonu da odustane od Superlige. Juventusu je dato do znanja sta ce se desiti oduzimanjem 15 bodova, sada se ide na Barcelonu, skupa sa celnicima La Lige koji se bore protiv ovog projekta. Djaba im je sve ako jos apelacioni sud potvrdi da mogu osnovati superligu, ode im organizacija helac ko u kosarci.
3 0
Madridista
Godinama plaćali sudije a vječito se žale na suđenje. To je valjda ta taktika, napad je najbolja odbrana?! U drugu ligu s varalicama...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi