Četiri komada Barcelone za -15 u Madridu

Sjajna igra Barcelone

Četiri komada Barcelone za -15 u Madridu

E. Oštraković

Barcelona je u okviru 27. kola Primere ostvarila ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Elchea, a konačan rezultat bio je 4:0.

Naravno gosti su bili apsolutni favoriti na ovom susretu, a tu ulogu su opravdali i na terenu, te su upisali laganu pobjedu.

U prvom poluvremenu, Barcelona je iskoristila jednu od brojnih prilika, te su postigli gol. Araujo je asistirao, a strijelac je bio Lewandowski.

U drugom poluvremenu još tri gola Barcelone. Prvo je u 56. minuti Torres upisao asistenciju, a na 2:0 je povisio Ansu Fati.

Svoj drugi gol na utakmici, a Barcelonin treći u 66. minuti postigao je Robert Lewandowski nakon asistencije Gavija.

Konačan rezultat na ovoj utakmici postavljen je u 70. minuti. Lewandowski je sada bio asistent, a gol za konačnih 4:0 postigao je Torres.

Oglasi

Barcelona je naravno ostala na prvom mjestu te sada ima ogromnih 15 bodova prednosti ispred Real Madrida, ali su odigrali jednu utakmicu više.

Sa druge strane, jasno je da će Elche u narednoj sezoni igrati niži rang takmičenja jer su na zadnjem mjestu sa samo 13 osvojenih bodova.

Elche će i u narednom kolu imati jako težak zadatak ukoliko misli upisati barem jedan bod jer gostuju kod Osasune.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane Barcelona ima dosta lakši posao jer na svom terenu dočekuju ekipu Girone i očekuje se nova pobjeda.

Prije toga Barcelona će na svom terenu igrati utakmicu u okviru Kupa protiv Real Madrida.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Uskoro cete je pratit u drugoj ligi jadan klub jadni navijaci
1 6
pjanke.sa
Igra Barcelona odlicno! Svaka cast!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi