Ma kakav film, kakve bajke: Iz Barcelone nam stiže čudesan preokret!
FOTO: EPA

Katalonci su bili na koljenima deset minuta prije kraja, a onda...

Ma kakav film, kakve bajke: Iz Barcelone nam stiže čudesan preokret!

Haris Zilić

U šestom kolu španske La Lige, Barcelona je dočekala Celtu iz Viga i navijačima priredila noć punu nervoze, ali na kraju je bilo sreće i nestvarnog preokreta o kojem će se dugo pričati.

Barca je bila blagi favorit, ali gosti iz Galicije odigrali su hrabar susret.

Nije Barcelone imala prepoznatljivu igru u prvom poluvremenu, dosta su komplikovali u akcijama, a Celta je svoju prvu priliku iskoristila. U 19. minuti De la Torre je dodao Larsenu koji je pogodio za 0:1

Pogodak nije uspio trznuti Barcelonu jer su napadi bili bez konkretne završnice tako da je Celta sigurno čuvala vodstvo do kraja prvog poluvremena.

U nastavku slična igra Barcelona je teško dolazila do završnih akcija, držali su loptu, ali to je bilo malo.

U takvoj igri strpljivi tim iz Viga je dočekao novu šansu i u 76. minuti Douvikas pogađa za 0:2.

Oglasi

I kada se činilo da Barcelona ide prema porazu, Katalonci se bude u posljednjih deset minuta i proradio je stroj za nevjerovatan preokret.

U 81. minuti Lewandowski pogađa za 1:1, a u 86. minuti poljski napadač postiže svoj drugi gol za 2:2 i ulazimo u dramatičan finiš.

A onda, eskplozija na Olimpijskom stadionu u Barceloni gdje Barca igra domaće utakmice dok se renovira Nou Camp. Cancelo u 90. minuti pogađa za 3:2 na asistenciju Gavija i totalni preokret Katalonaca koji su tako došlo do vrijednog trijumfa u posljednjim minutama utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Barcelona - Celta Vigo 3:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakav ciganluk od lige ,kakva smiješna liga , uz pomoć sudija , dugova , i poluga do tri boda .... A ovaj sa sport.ba mislim da ga je izdrkao večeras buhahbuhah
7 4
Madridista
Očita namještaljka. Sprega sirotinje, sudija i ovih ološa iz viga. Koliko su jaki ispostavit će se u evropi gdje nemaju svoje ljude. Gdje godinama ispadaju već u grupi, a svi znamo i zašto...
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi