Xavi Hernandez produžio ugovor s Barcelonom

Ima povjerenje čelnika Blaugrane

Xavi Hernandez produžio ugovor s Barcelonom

Eldar Ganibegović

Xavi Hernandez radi odlične stvari kao trener Barcelone, a čelnici Blaugrane odlučili su ga nagrade novim ugovorom koji je danas potpisan.

Barcelona i trener Xavi Hernandez postigli su dogovor o produženju njegovog ugovora do 20. juna 2025. godine, uz opciju produženja za još godinu dana.

Potpis je pao danas u kancelarijama Camp Nou stadiona, u prisustvu predsjednika Joan Laporta, potpredsjednika Rafa Yustea, ekonomskog potpredsjednika Eduarda Romeua i direktora fudbala Anderson Luis de Souza Deco.

Xavi Hernandez je postao trener Barcelone u novembru 2021. Nakon što je napustio Al Saad u Kataru, Katalonac se vratio u klub u kojem je proveo 24 slavne godine kao igrač.

Izazov za novog trenera bio je da sastavi tim sa iskustvom i mladošću, što je cilj koji se postepeno ostvarivao. Put nije uvijek bio gladak, jer je trener morao prilagoditi sistem tima dostupnim igračima i preprekama na koje je nailazio u posljednjih 18 mjeseci.

Oglasi

U početku je bilo jasno 4-3-3, ali onda su došle inovacije sa 4-4-2 i Gavijem kao 'lažnim krilom'.

Otkada je postao trener Barcelone, Xavi je šansu dao 12-rici igrača iz čuvene La Masije, a to su Aleix Garrido, Angel Alarcon, Chadi Riad, Marc Casado, Inaki Pena, Mika Marmol, Estanis Pedrola, Alvaro Sanz, Ferrant Jutgla, Ilias Akhomach, Lamine Yamal i Fermín Lopez su svi igrali za prvi tim od novembra 2011. godine.

Na klupi Barcelone Xavi ima 60 pobjeda, 17 neriješenih i 19 izgubljenih mečeva. Osvojio je španski Superkup i Primeru prošle sezone. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je sjajno ušla u novu sezonu. U Primeri imaju omjer od četiri pobjede i remija nakon pet kola i nalaze se na drugom mjestu, dok su u Ligi prvaka startali 5:0 pobjedom protiv debitanta Antwerpa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Bravo, taman da Real dominira do kraja mandata. Barsa želi napravit Gvardiolu od nedorečenog.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi