Barcelona deklasirala Mallorcu!
Foto - EPA

Lagan trijumf Katalonaca

Barcelona deklasirala Mallorcu!

M. Šljivak

Barcelona je u 28. kolu La Lige lagano pobijedila kao gost Mallorcu s 0:4.

Nakon tri mjeseca pauze nije se očekivalo da će Katalonci tako lagano doći do trijumfa u ovom meču. Međutim, oni su posao završili već u prvom poluvremenu i odmakli su na pet bodova Realu.

Već u drugoj minuti Barce je povela. Jordi Alba sjajno pronalazi Artura Vidala, a ovaj zabija za 0:1.

Kontrolisao je španski prvak potpuno utakmicu, a u 37. minuti su završili posao. Messi ovog puta asistira, a prvijenac u dresu Barcelone postiže Martin Braithwaite za 0:2.

Barca je u nastavku popustila gas. Mallorca je bila nešto aktivnija, ali domaći tim nije uspio da postigne pogodak i da se vrati u meč.

Stvorili su i gosti nekoliko šansi, a za razliku od Mallorce oni su pogađali. Jordi Alba je u 81. minuti povećao na 0:3, a asistent je ponovo Messi. 

Konačnih 0:4 postavio je Lionel Messi pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 28. kolo:

Mallorca - Barcelona 0:4

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Rutinski.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi