Barcelona dobila dvije ponude za Halilovića

Ide na novu posudbu...

Barcelona dobila dvije ponude za Halilovića

Hrvatski reprezentativac Alen Halilović se definitivno neće zadržati u Sportingu iz Gijona.

Talentovani Halilović za Sporting nastupa kao posuđen igrač Barcelone i ovo mu je ujedno prva prvoligaška sezona u Primeri, međutim šanse da se zadrži u timu iz Gijona i sljedeće sezone su minimalne.

Da Halilović ima sve više poklonika u Španiju potvrđuju i pisanja tamošnjih medija. Osim Sportinga, koji je prezadovoljan njegovim izvedbama, u utrku za dovođenje se nakon Valencije uključila i Sevilla.

Katalonski Sport navodi da u pregovorima ima prednost Sevilla zbog prodaje Rakitića u Barcelonu 2014. godine, a nije tajna i da je Halilovićev zastupnik Zoran Stojanović od čelnika Barcelone zatražio da njegovom klijentu bude pružena šansa u što većem klubu kako bi mogao dokazati potencijal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Halilović je ove sezone postigao tri pogotka i upisao pet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi