Šok na Nou Campu: Ronaldo donio veliku pobjedu Realu

Pobjeda Reala u El Clasicu

Šok na Nou Campu: Ronaldo donio veliku pobjedu Realu

Midhat Šljivak

Fudaleri Real Madrida pobijedili su kao gosti Barcelonu s 2:1 u velikom El Clasicu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo posebno kvalitetan meč. Odbrana Barcelone je igrala dosta visoko, a Real se odlučio na čekanje prilike iz kontre.

Barca je imala prvu šansu. Luis Suarez je u 10. minuti promašio veliku šansu nakon što ga je uposlio Neymar.

Zatim su pokušali Messi i Ivan Rakitić, ali Navas siguran. Prvi šut u okvir gola Kraljevi su imali u 25. minuti, ali je Claudio Bravo sigurno odbranio.

Domaći tim prijeti preko Danija Alvesa u 44. minuti. Iz dobre situacije Brazilac je šutirao preko gola, te se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak je otvoren šutem Messija iz slobodnjaka, no i Argentinac je neprecizan. Ponovo je prijetio gostima u 55. minuti, no Keylor Navas sjajno brani.

Ipak, u 56. minti sjajni Kostarikanac nije mogao ništa napraviti. Rakitić je ubacio iz kornera, a Gerard Pique je pogodio za prednost Barcelone od 1:0.

Radost domaćih je trajala samo šest minuta. Karim Benzema prekrasno pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Kraljevski klub je u 80. minuti došao do gola. Gareth Bale je pogodio, ali je gol poništen zbog prekršaja.

Tri minute kasnije Sergio Ramos dobija crveni karton, ali je u 85. minuti Real stigao do pobjede. Cristiano Ronaldo je pogodio za trijumf Real Madrida od 2:1.

Primera, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona - Real Madrid 1:2 (Pique 56' / Benzema 62', Ronaldo 85')


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi