Barcelona "doradila" grb: Predstavljen novi dizajn
(Foto: FC Barcelona) Sadašnji izgled grba Barcelone

Čeka se da promjene budu odobrene

Barcelona "doradila" grb: Predstavljen novi dizajn

Poput mnogih svjetskih kompanija, ali i fudbalskih klubova i Barcelona je odlučila doraditi svoj grb kako bi on bio nešto jednostavniji, "čišći" i sa manje detalja.

Dizajn novog grba je već predstavljen na zvaničnoj stranici Barcelone, a potrebno je još da skupština kluba potvrdi izmjenu.

Kako su poručili iz Barce, grb će zadržati identičan oblik, ali će sa njega biti izbrisan natpis "FCB". Također, biće uklonjene unutrašnje konture koje su na sadašnjem grbu crne boje, a cilj je da čitav dizajn izgleda nešto harmoničnije, da bude homogen i "lakši".

Novi, dorađeni grb će zamijeniti postojeći u sezoni 2019/2020.

Sadašnji grb Barcelone
Nova verzija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi