Barcelona drži korak za Realom

Barcelona drži korak za Realom

Edmir Škorić

Barcelona je u susretu 32. kola francuske Lige 1 ugostila Real Sociedad i na kraju je upisala minimalnu pobjedu rezultatom 3:2.

Barca je poslije bolnog poraza od Juventusa u četvrtfinalu Lige prvaka ugostila Sociedad i nije imala izbora, mada nije bilo nimalo jednostavno upisati pobjedu protiv gostiju iz San Sebastiana.

Ipak, Katalonci imaju u svojim redovima Lea Messija, koji može da riješi bilo koju utakmicu. Argentinac je u 17. minuti zabio za 1:0, a 20 minuta kasnije Messi je povisio na 2:0.

U završnici prvog dijlela čak tri gola. Prvo je Umtiti postigao autogol, zatim je Paco na asistenciju Messija povisio na 3:2, a malo prije odlaska na odmor Xabi Prieto zabija za 3:2.

I kada se činilo da će u nastavku biti još golova, na iznenađenje mnogih - nije. Ostalo je 3:2 do kraja, a u Barceloni su sretni da su upisali nova tri boda.

Sada je Barca na minus tri od vodećeg Real Madrida, koji ima i utakmicu manje. Real Sociedad je sedmi sa 52 boda i pokušat će izboriti Evropu do kraja sezone. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 32. kolo:

Barcelona - Real Sociedad 3:2 (Messi 17, 37, Paco 44/ Umtiti 42 - ag, Prieto 


b-s by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi