Barcelona prije godinu dana dogovorila dva spektakularna pojačanja, ali je sve propalo zbog novca

Nisu ih mogli registrovati

Barcelona prije godinu dana dogovorila dva spektakularna pojačanja, ali je sve propalo zbog novca

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta iznenadila fudbalski svijet sjajnim pojačanjima koje je uspjela dovesti.

Katalonski klub je angažovao Francka Kessieja i Andreasa Christensea koji su kao slobodni igrači došli u Barcelonu, dok je oko 100 miliona eura izdvojeno za dolaske Raphinhe i Roberta Lewandowskog.

Međutim, fudbalska javnost je itekako iznenađena što je Barcelona uspjela sve to izvesti s obzirom da je poznato da se nalazi u velikoj finansijskoj krizi.

Joan Laporta je sa svojim saradnicima uspio da izvede čudo i koliko-toliko stabilizuje situaciju u klubu što je na kraju omogućilo Barceloni da dovede velika pojačanja pred početak naredne sezone.

Koliko je finansijska kriza prethodne dvije godine uzdrmala Barcelonu najbolje se pokazalo prošlog ljeta kada je klub uz dosta muke uspio da registruje nekoliko novih igrača iako je većina njih stigla bez obeštećenja.

Španski novinar Gerard Romero objavio je jutros da je Barcelona prošle godine sve dogovorila sa Dušanom Vlahovićem i Luisom Diazom koji su trebali da potpišu za katalonski klub, ali se to na kraju nije desilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova dva transfera na kraju su propala jer Barcelona nije mogla potpisati ove igrače zbog FIFA-inog fair playja i izuzetno loše finansijske situacije u klubu. Vlahović je na kraju prešao u Juventus, dok je Luis Diaz potpisao za Liverpool.

Ipak, samo godinu dana kasnije euforija se vratila u redove Blaugrane nakon što je ovaj klub uspio da angažuje Lewandowskog, Raphinhu, Kessieja, Christensena i Ousmanea Dembelea koji je produžio svoj ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
Drugorocno gledajuci "sje*ani su"
2 0
Karlosicroberto
Pozz novinari, za Info Barca je prodala 49,9 % svojih dionica plus 25% na TV prava Sto im je donijelo dobit do nekih 800mil i smiju potrošiti 200mil ovo ljeto, pozz
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi