Barcelona ekspresno pronašla novog napadača

Stiže umjesto Luisa Suareza

Barcelona ekspresno pronašla novog napadača

Endin Čaušević

Barcelona je jučer saopštila da će Luis Suarez propustiti ostatak sezone bog povrede koljena.

Suarez već neko vrijeme ima problema s koljenom i odlučio je da je vrijeme za operaciju, ali vjerovatno se nadao da oporavak neće trajati toliko dugo.

Međutim, svi su bili u šoku kada je Barca saopštila da je sezona za Suareza završena i da će van terena biti čak četiri mjeseca. To je upalilo alarm na Camp Nou jer je Suarez jedini pravi centarfor u ekipi.

To znači da će Barcelona hitno morati dovesti novog napadača jer ih očekuje mnoštvo važnih mečeva u drugom dijelu sezone. Katalonski Sport prenosi da se već zna ko će biti glavna meta ovog januara.

Navodno, to će biti Carlos Vela kojeg je Barca pokušala dovesti i prije godinu dana. Tada je Meksikanac odbio tu ponudu, ali je kasnije izjavio da se pomalo kaje zbog toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, spletom okolnosti Vela bi mogao zaigrati u dresu Barcelone jer su čelnici ovog tima već kontaktirali njegovog agenta i Los Angeles FC. Mnogi vjeruju da bi se Vela odlično uklopio u igru Barcelone i da bi bio dobro pojačanje nakon sjajne sezone u MLS-u.

Vela je bio igrač godine u MLS-u, a sezonu je završio sa 38 golova i 12 asistencija u 36 nastupa za Los Angeles.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zhenidrag
Dašta su bili govorili da će dovest našeg Petkovića?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi