Xavi odbio Barcelonu, ali klub već počeo pregovore s trenerom kojeg dugo pokušavaju dovesti

Da li će uspjeti?

Xavi odbio Barcelonu, ali klub već počeo pregovore s trenerom kojeg dugo pokušavaju dovesti

E. Čaušević

Španski mediji jučer su objavili da će legendarni Xavi Hernandez biti novi trener Barcelone, ali sada je jasno da se to neće desiti.

Čelnici Barce boravili su u Dohi gdje su nekoliko dana pokušavali nagovoriti Xavija da se vrati na Camp Nou u ulozi trenera, ali legendarni igrač katalonskog kluba je to odbio i poručio je da jednostavno ne osjeća da je pravo vrijeme za takav korak.

I pored činjenice da Xavi neće voditi Barcelonu u ovom klubu ne odustaju od potrage za trenerom. Mundo Deportivo jutros je objavio da će Ernesto Valverde danas vjerovatno dobiti otkaz nakon što se završi sastanak uprave kluba.

U Barceloni nisu uručili otkaz Valverdeu jer prvo žele naći njegovu zamjenu, a ukoliko to ne uspiju onda će španski stručnjak ostati na klupi ovog tima do kraja sezone koliko mu traje ugovor.

No, nakon što ih je Xavi odbio čelnici Barce su počeli pregovore s nova dva kandidata, a to su Mauricio Pochettino i Quique Setien koji je čini se krajnja opcija za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca će pokušati uvjeriti Pochettina da preuzme ovaj tim iako je on u nekoliko navrata izjavio da je to teško ostvarivo jer je nekada nosio dres gradskog rivala Espanyola, a i na klupi ovog tima bio je četiri godine.

Ipak, Argentinac je bez posla već neko vrijeme nakon otkaza u Tottenhamu i sigurno da je poziv iz Barcelone itekako primamljiv. Međutim, već danas bi trebalo biti poznato da li će Valverde ostati trener Barcelone, a samim tim će se znati i Pochettinov odgovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Platili mu 12 miliona funti i rskid ugovora je potpisan....Ne pisu svi portali isto. zato se stvara zbrka .
0 0
epa
Mauricio Pochettino je jos uvjek na platnoj listi Tottenhama i ako ga Barca zeli mora platiti oobestecenje za njega, tako su pisali mnogi portali kada ga je Bayern kontaktirao znaci moraju sjesti za pregovaracki stol prvo sa onim njihovim predsjednikom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi