Utakmica protiv Galatasaraya otvorila je oči čelnicima Barcelona, na ljeto ide neočekivan potez
FOTO: EPA

Bio je drugačiji plan, sada sve promijenilo

Utakmica protiv Galatasaraya otvorila je oči čelnicima Barcelona, na ljeto ide neočekivan potez

Haris Zilić

U prvoj utakmici osmine finala Evropa lige Barcelona i Galatasaray su remizirali rezultatom 0:0 što obećava paklen revanš u Istanbulu.

Na golu Galate nekoliko sjajnih intervencija imao je Inaki Pena, golman koji je u redovima Galate upravo na posudbi iz Barcelone.

Bilo je pisanja da bi turski velikan na kraju sezone mogao otkupiti ugovor 23-godišnjeg golmana, ali nakon sinoćnje utakmice u Barceloni su promijenili film i žele Penu nazad. Kao da mi je trebala ovakva jedna utakmica da otvore oči.

Pena je prošao sve omladinske kategorije reprezentacija Španije za koju je upisao 29 nastupa, ali još čeka na debi u prvom timu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Povratak Pene na Nou Camp znači da bi 32-godišnji brazilski golman Neto mogao u potragu za novim klubom, a za Brazilca je bilo već nekih interesa od strane klubova iz La Lige, ali i Ligue 1. Ugovor sa Barcelonom ima do ljeta 2023. godine, trenutna vrijednost mu je četiri miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi