Barcelona završila prvo ljetno pojačanje, igrač je pristao na sve, stiže bez obeštećenja

Ističe mu ugovor s Betisom

Barcelona završila prvo ljetno pojačanje, igrač je pristao na sve, stiže bez obeštećenja

Endin Čaušević

Barcelona je prije nekoliko dana saopštila da Xavi Hernandez ostaje trener ovog tima, a čini se da je španski stručnjak već završio prvo pojačanje za Katalonce kada je u pitanju ljetni prelazni rok.

Xavi je početkom godine izjavio da će na kraju sezone napustiti klupu Barcelone jer je smatrao da je vrijeme da se odmori od ogromnog pritiska i učestalih kritika koje dobija na toj funkciji, ali se na kraju predomislio.

Barcelona je nakon toga imala nekoliko dobrih predstava, a čelnici katalonskog kluba dali su maksimum kako bi nagovorili Xavija da ostane na trenerskoj klubi i u tome su uspjeli.

Jasno je da će i pored problema s finansijama Barcelona pokušati na ljeto da dovede nekoliko zvučnih pojačanja, a katalonski mediji jutros pišu da je Xavi već završio dovođenje prvog pojačanja.

Katalonski Sport objavio je da je Guido Rodriguez prvo pojačanje Barcelone u ljetnom prelaznom roku, a Argentinac će stići iz Betisa kao slobodan igrač.

Iskusni veznjak odlučio je da neće produžiti ugovor s Betisom na kraju sezone nakon što je Barcelona pokazala interes za njega, te je svjestan da mu je to šansa da napravi transfer karijere.

Oglasi

I ugledni Fabrizio Romano potvrdio je da je Rodriguez već sve dogovorio s Barcelonom, ali prije realizacije ovog transfera morat će se malo sačekati da Katalonci srede situaciji kada je u pitanju finansijski fair-play.

U klubu smatraju da neće biti problema da dovedu Rodrigueza jer je već sada jasno da će Oriol Romeu napustiti klub, a upravo će Argentinac stići kao zamjena za njega.

Rodriguez igra u veznom redu i ima nešto defanzivniju ulogu što je Barci prijeko potrebno jer Romeu nije uspio da nadoknadi odlazak Sergija Busquetsa, te njegov dolazak iz Girone baš i nije bio najbolji potez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 30-godišnjak je u Betis stigao u januaru 2020. godije iz meksičke Americe, a ranije je igrao za River Plate i Defencu.

Za Argentinu je odigrao 29 utakmica, te je bio dio ekipe koja je 2022. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
haahahahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi