Barcelona i Inter dogovaraju veliku razmjenu igrača za januar?

Zanimljiv prijedlog katalonskog kluba

Barcelona i Inter dogovaraju veliku razmjenu igrača za januar?

E. Čaušević

Barcelona i Inter su u pregovorima već neko vrijeme oko Ivana Rakitića koji u januaru želi napustiti katalonski klub.

Rakitić se ove sezone nalazi u drugom planu kod Ernesta Valverdea i većinu utakmica Barcelona počinje s klupe. Hrvatski reprezentativac je poručio čelnicima kluba da u januaru želi napustiti Camp Nou i sreću potražiti u nekom drugom timu.

Španski mediji već neko vrijeme pišu da je interes za Rakitića najviše pokazao Inter koji je spreman da angažuje iskusnog veznjaka u januaru 2019. godine.

Međutim, kako piše katalonski Sport klubovi se ne mogu dogovoriti oko cijene za Raktića i Barcelona je predložila da naprave zanimljivu razmjenu igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je spremna pustiti Rakitića u Inter, ali da u tom slučaju u suprotnom pravcu dođe Stefano Sensi. Ovaj 24-godišnji veznjak igra odlično u Interu nakon što je ljetos stigao iz Sassuola na pousudbu s opcijom da klub otkupi njegov ugovor za 25 miliona eura.

Inter bi tako morao u januaru otkupiti Sensijev ugovor kako bi ga uključili u transfer Rakitića. Međutim, teško je očekivati da će Inter pristati na takav dogovor s obzirom na ono što je Sensi pokazao u dosadašnjem dijelu sezone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoriakiKasai
To bi bilo jako pogresno, Ali u skladu s Interovom transfer politikom
1 0
SeriaA
To izgleda nekako ovako ako budu zainteresirani za Ranociju onda u suprotnom pravcu dolazi Messi ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi