Barcelona i PSG spremaju razmjenu igrača koja će uzdrmati Evropu?

Nove špekulacije iz Španije

Barcelona i PSG spremaju razmjenu igrača koja će uzdrmati Evropu?

Endin Čaušević

Poznato je da PSG ima velikih problema što se tiče Finansijskog fair playja i mnogi vjeruju da će biti prisiljeni na ljeto prodati Neymara ili Kyliana Mbappea.

Dolaskom ovih igrača koji su plaćeni skoro 500 miliona eura PSG je napravio veliki problem, a računi što se tiče Finansijskog fair playja se do ljeta moraju srediti. U slučaju da to ne urade PSG bi mogao ostati bez nastupa u Evropi što im sigurno ne ide u prilog.

Već danima se priča o tome da je PSG primoran prodati na kraju sezone neke igrače kako bi zaradili potrebnu sumu novca, a navodno klub će najvjerovatnije napustiti Neymar ili Mbappe. Španski medijo danas su objavili špekulaciju koja je mnoge iznenadila, a to je da Barca ne želi Neymara već Mbappea.

Kako piše madridski AS, Barcelona je spremna da pošalje u suprotnom pravcu Philippea Coutinha i čak 140 miliona eura za Mbappea. Katalonci žele iskoristiti PSG-ov problem odnosno činjenicu da su primorani da prodaju nekoliko fudbalera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG na kraju sezone mora inkasirati skoro 200 miliona eura, a sigurno da je Barcina ponuda itekako privlačna jer će uz novac dobiti i odlično pojačanje. No, zvaničnih informacija o ovoj špekulaciji još uvijek nema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi