Valverdeu vrijeme ističe
Valverde je Barcelonu preuzeo nakon odlaska Luisa Enriquea sa klupe 2017. godine i odmah je osvojio titulu prvaka (Foto: EPA)

Mora se odlučiti

Valverdeu vrijeme ističe

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Barcelone postaje nestrpljivo kada je budućnost trenera Ernesta Valverdea u pitanju.

Iako od Louisa van Gaala 2003. godine, izuzev Tita Vilanove (povukao se zbog bolesti), Barca nije ostala bez trenera u januaru, Valverde bi mogao napustiti klub.

Klub želi da se ovaj stručnjak što prije oglasi o budućnosti, odnosno da saopšti čelnicima kluba ima li namjeru ostajati do 2020. godine u klubu.

Valverde je ugovorom vezan do ljeta 2019. godine. Ipak, u klauzuli koju je potpisao stoji da mu se trajanje ugovora automatski produžava za jednu godinu ako najavi da želi ostati trener.

Sve ostale opcije udaljavaju Valverdea iz Barcelone. Marca tvrdi da bi Barca u slučaju da 54-godišnjak odluči otići, mogla već sada potražiti nova rješenja.

Vrijeme za odluku polako ističe. Rukovodstvo Barcelone ne želi previše čekati, a kao prvo rješenje umjesto njega spominje se mladi italijanski stručnjak Roberto de Zerbi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Zerbi u svojim timovima praktikuje Barcin sistem igre, a ove sezone 39-godišnjak na sjajan način vodi Sassuolo.

Biće interesantno vidjeti šta će na kraju Valverde odlučiti, ali je sigurno da vremena za odluku nema previše.

Top Komentari

teddy sheringham
Po sportsportu, Valverde odlazi u januaru?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi