Barcelona im ponudila Umtitija, njihov odgovor: "Je li ovo neka šala?"

Francuza niko ne želi

Barcelona im ponudila Umtitija, njihov odgovor: "Je li ovo neka šala?"

Edmir Škorić

Jedan klub je mislio da se radi o "šali" kada je Barcelona tokom sastanka ponudila Samuela Umtitija.

Barcelona odavno pokušava da se riješi francuskog defanzivca, ali Umtiti ima ugovor i nije želio samo tako da ode. Katalonci i dalje rade na tome da ga se riješe, ali to zaista postaje sve teže i teže.

Umtiti je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu u La Ligi, upisavši 90 minuta u remiju 2:2 s Osasunom prošlog vikenda. Smatra se viškom, ali klub i dalje ne pronalazi način da ga negdje "utrpa".

Prema pisanju katalonskog Sporta, predstavnik Barcelone je spomenuo Umtitijevo ime kao dostupnog igrača u razgovoru sa jednim predstavnikom evropskog kluba, ali ovaj mu je odgovorio pitanje: "Je li to šala?".

Benfica se povezivala s 28-godišnjakom, ali na kraju nije bilo načina da se postigne dogovor oko preuzimanja igračeve plate, a jedno od rješenja za Barcelonu je da raskine ugovor sa igračem, no morat će da plati odštetu.

Umtiti ima ugovor do 2023. godine, a prema istom zarađuje oko 208.000 funti sedmično. Doveden je za 20 miliona 2016. godine, a u prve dvije sezone odigrao je 83 meča, no kod Ronalda Koemana, pa i sada kod Xavija nije u planovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti će još neko vrijeme biti član Barcelone, no vjeruje se da će se saradnja okončati u januaru, samo je pitanje na koji način. Katalonci imaju mogućnost da ga raskinu uz plaćanje odštete, što nije baš prioritet, a druga stvar je da se igrač proda nekom od klubova, ali s tim da će se teško naći klub koji je spreman preuzeti njegovu visoku platu.

S druge strane, Umtiti ne odstupa od svojih zahtjeva, on je spreman čak i sjediti na tribinama samo kako bi dobivao cifru koja ga sljeduje po ugovoru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Turskaposla1
Ma kad su uspjeli uvaliti onog muralema uvaliće i ovog nekom vjerovatno u genocidnu tursku
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi