Ko čeka, taj i dočeka: Barcelona besplatno dovodi zanimljivo pojačanje?
FOTO: EPA

Imaju plan

Ko čeka, taj i dočeka: Barcelona besplatno dovodi zanimljivo pojačanje?

Haris Zilić

Zanimljiva vijest stiže iz Španije.

Ugledni Mundo Deportivo piše kako bi Barcelona na ljeto 2023. godine mogla dobiti sjajno pojačanje i to besplatno.

Naime, meta Barcelone je 31-godišnji defanzivac Atlethic Bilbaa Inigo Martinez.

Pomenutom fudbaleru u junu 2023. godine ističe ugovor sa timom iz Baskije i bit će slobodan fudbaler što Barcelona želi da iskoristi kako bi njihova odbrana dobila na iskustvu.

Martinez je ostao upamćem u španskom fudbalu jer je nosio dres dva najveća baskijska rivala.

Karijeru je počeo u Real Sociedadu za koji je igrao do 2012. godine, nakon to a prelazi u Atlethic gdje je i postao jedna od ikona kluba. Ima i 19 nastupa za reprezentaciju Španije te jedan postignut pogodak.

Barcelona je već ovo ljeto imala želju da dovede Martineza, međutim nije se uklapao u njihovu finansijsku konstrukciju.

Atlethic je tražio 30 miliona eura za svog fudbalera, što Barcelona nije mogla ispuniti, a sada bi tim iz Baskije mogao ostati bez zarade, jer Martinez ne želi da pregovara oko novog ugovora i 2023. godine, tačnije na ljeto 2023. godine slobodan je fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije pet sezona bio je i na meti Liverpoola, a o njegove igre pratio je i minhenski Bayern.

Barcelona već sprema plan za naredno ljeto, a da li će se u sve te kockice posložiti i transfer Iniga Martineza, ostaje nam da vidimo

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi