Depay odgovorio jesu li igračima Barcelone redovne plate

Bilo je raznih špekulacija

Depay odgovorio jesu li igračima Barcelone redovne plate

Edmir Škorić

Barcelona se i dalje bori s financijskim problemima. S tim u vezi, špekulisalo se da bi katalonski klub mogao imati poteškoća s pravovremenom isplatom plata.

Takvu informaciju demantovao je krilni napadač Barce Memphis Depay, koji je rekao da je novac uvijek dobivao na vrijeme.

Barca se već nekoliko godina bori s ozbiljnim financijskim problemima. Problem je bilo loše upravljanje bivšeg predsjednika, Josepa Marije Bartomeua. Situaciju nije olakšala ni pandemija koronavirusa te astronomski ugovori mnogih igrača u prvoj ekipi. U jesen 2021. mediji su izvijestili o ukupnom iznosu duga od preko 1,3 milijarde eura.

Unatoč financijskim poteškoćama, katalonski klub ovog je ljeta bio aktivan na transfer tržištu. U momčad je stiglo čak pet igrača na čelu s Robertom Lewandowskim. Dovođenje novih igrača bilo je moguće zahvaljujući sredstvima dobivenim od aktivacije financijske poluge.

Zbog svih problema u medijima se pojavilo da igračima Barcelone kasni uplata plata, ali Depay tvrdi da to nije istina.

"Igrači ne znaju uvijek šta se događa u klubu. Neke vijesti su prešućene od nas. Barcelona je jedan veliki biznis. Ali isto se može reći i za ostale bendove. Ono što znam i mogu potvrditi je da sam uvijek bio plaćen na vrijeme . Frenkie de Jong može reći isto. Prijatelji smo i provodimo puno vremena zajedno. Pričamo i o tome šta se događa u klubu, tako da znam da on nema problema s pravovremenim isplatama", rekao je Nizozemac.

Depay se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije. Ovog četvrtka, 22. septembra, Nizozemska igra protiv reprezentacije Poljske. Bit će to drugi susret ovih momčadi u sklopu ovogodišnje Lige nacija. U prvom susretu bilo je neriješeno 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Depay je u Barcu došao iz Lyona u ljeto 2021. godine. Ovog ljeta povezivao se s drugim klubovima, bio na pragu Juventusa, a na kraju ostao na Camp Nouu.

Ove sezone odigrao je samo dva meča u La Ligi i jedan u Ligi prvaka, ali i to mu je bilo dovoljno da postigne pogodak. Bio je strijelac protiv Elchea prije nekoliko dana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi