Barcelona je još prije pet godina napravila korak ka velikom transferu
(Foto: EPA)

Imaju prava na Saula Nigueza

Barcelona je još prije pet godina napravila korak ka velikom transferu

Midhat Šljivak

Ako madridski Atletico ikada odluči da proda fantastičnog veznjaka Saula Nigueza, prava na njega ispred svih imaće ekipa Barcelone.

Katalonci su još 2013. godine napravili sjajan dogovor sa Atleticom kada su im prodali napadača Davida Villu.

U ugovoru koji je Villu odveo u Madrid, stavili su jasnu klauzulu u kojoj u slučaju prodaje imaju prvi prava na pregovore oko transfera Saula Nigueza i Javiera Manquilla.

Za sada međutim nema naznaka da će Saul napustiti Jorgandžije. Ugovor mu važi do ljeta 2026. godine, a klauzula u ugovoru je čak 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, s obzirom na to da su transferi sve veći, moguće je da će Barca na kraju poslati ponudu kojom bi dobila ovog sjajnog veznjaka.

Međutim, za sada zvaničnih ponuda nema, ali Barca je napravila sjajan potez još prije pet godina i ako Saul bude odlazio, oni su glavni kandidat za njegovo dovođenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi