Barcelona je prošlog ljeta napravila katastrofalan potez, a posljedice će osjetiti i večeras
Alcacer je ove sezone postigao 19 golova za Borussiju u svim takmičenjima

Katalonci su svojim neshvatljivim potezima sami sebi napravili problem

Barcelona je prošlog ljeta napravila katastrofalan potez, a posljedice će osjetiti i večeras

S. Pašalić

Barcelona večeras igra finale Kupa Kralja protiv Valencije.

Iako će u ovoj utakmici za katalonski tim nastupiti najbolji igrač Lionel Messi, Barcelona će ipak imati rupu u napadu s obzirom da je Luis Suarez povrijeđen, a Munir El Haddadi u januaru prešao u Sevillu.

Katalonski tim se našao u problemu, a sve je započelo prošlog ljeta kada je Paco Alcacer otišao na posudbu u Borussiju Dortmund uz opciju da njemački klub otkupi njegov ugovor na kraju sezone za 23 miliona eura.

I dok se Alcacer mučio da pronađe put do mreže dok je bio na Camp Nou, u Njemčkoj se sjajno snašao pa je tako ove sezone upisao 32 nastupa za Borussiju u svim takmičenjima i postigao je 19 golova.

To je bio jasan pokazatelj Borussiji Dortmund o kakvom igraču se radi, pa je odlučila da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

Munir je odbijao da potpiše novi ugovor sa Barcelonom i u januaru je za samo milion eura prešao u Sevillu, a katalonski klub je u transferu koji nikome nije bio jasan doveo Kevina-Princea Boatenga koji je upisao samo četiri nastupa za Barcelonu i nije se upisao u listu strijelaca.

Kada se recimo uporede Divock Origi i Fernando Llorente koji su također odigrali mali broj utakmica za Liverpool i Tottenham, ali su bili ključni igrači u važnim utakmicama u Ligi prvaka jasno je kolika greška je bila puštanje Alcacer na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da se Alcacer ne bi mogao izboriti za prvi tim pored Luisa Suareza, ali je također jasno da je Barcelona morala imati dobru rezervnu opciju za Urugvajca.

Tako će se Barcelona večeras po ko zna koji put morati pouzdati samo u Lionela Messija i njegovu magiju, a ukoliko ga Valencia uspije zaustaviti katalonski tim bi na kraju mogao ostati bez još jednog trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti