Barcelona još duguje skoro 100 miliona eura za Coutinha

Pokazuje finansijski izvještaj

Barcelona još duguje skoro 100 miliona eura za Coutinha

Barcelonin finansijski izvještaj za proteklih 12 mjeseci je pokazao da katalonski velikan ukupno drugim klubovima duguje 260.7 miliona eura, a najveći dio duga odnosi se na Liverpoool.

Naime, Liverpool još očekuje 94.6 miliona eura od Barcelone za transfer Philippea Coutinha - 27.9 miliona u naknadama koje bi trebale biti isplaćene uskoro, te 66.7 miliona eura kroz dugoročne isplate.

Podsjetimo, Coutinho je u Barcelonu stigao za ukupno 160 miliona eura iz Liverpoola, ali na Nou Campu nije impresionirao i ljetos je poslan na posudbu (s opcijom otkupa) u Bayern.

Kada su u pitanju drugi transferi koje Barcelona tek treba isplatiti u cjelosti, tu je dug od 30.3 miliona eura Boredeauxu za Malcoma, 10.9 miliona eura za Artura Vidala, 31.4 miliona za Neta, te 48.6 miliona eura koje Katalonci moraju isplatii Ajaxu za Frenkieja de Jonga.

Međutim, i drugi su dužni Barceloni - ukupno 75.3 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najveći dug prema Barceloni ima Everton, 26 miliona eura. Karamele tako još nisu u potpunosti isplatile naknade za transfere Yerryja Mine (9.7 miliona), Lucasa Dignea (6.7 miliona) i Andrea Gomesa (9.6 miliona).

Borussia Dortmund još duguje 11.01 miliona eura za Paca Alcacera, Valencia 13.9 miliona za Jaspera Cillessena...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mikonen
još jedan dezinformisani novinar, ili novinar u začeću. Barcelona ne duguje novac Liverpool-u za taj transfer. Barcelona je dužna svojim kreditorima kod kojih su se zadužili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi