Svi se pitaju da li će Jurgen Klopp preuzeti Barcelonu, sada je Deco dao jasan odgovor

Sportski direktor Blaugrane se oglasio

Svi se pitaju da li će Jurgen Klopp preuzeti Barcelonu, sada je Deco dao jasan odgovor

Endin Čaušević

Jurgen Klopp nedavno je potvrdio da na kraju ove sezone napušta Liverpool, a njemački stručnjak odmah se počeo povezivati s Barcelonom. Sada se oglasio i sportski direktor katalonskog kluba Deco koji je otkrio da li je Klopp zaista među kandidatima.

Klopp je prije desetak dana iznenadio sve objavom da na kraju ove sezone napušta Liverpool jer želi da se odmori od svega i posveti svojoj porodici i privatnom životu.

Nekoliko dana nakon Kloppa istu stvar uradio je i Xavi Hernandez koji je potvrdio da će napustiti Barcelonu na kraju sezone, te da se neće sigurno predomisliti.

Naravno, odmah nakon toga krenule su špekulacije oko toga ko bi mogao biti novi trener Barcelone, a na listi mogućih kandidata našlo se i ime Jurgena Kloppa.

Iako je Nijemac rekao da godinu dana neće sigurno nigdje raditi jer želi da se odmori mediji u Španiji počeli su pisati o tome da bi mogao već na ljeto da preuzme klupu Barcelone i da su kontakti s katalonskim klubom već uspostavljeni.

Oglasi

Međutim, nakon svih tih špekulacija oglasio se i Deco koji će biti zadužen da nađe najbolje rješenje kada je u pitanju novi trener Barcelone.

Deca su pitali da li je istina da je Klopp na listi kandidata za trenera Barcelone, a sportski direktor tog kluba odlučio je da odgovori.

"Klopp je vrhunski trener, ali mislim da ovo nije pravi trenutak da pričamo o tome. Imamo mnogo opcija na stolu i ime budućeg trenera riješit ćemo kasnije jer sezona je u punom jeku", rekao je Deco.

Portugalac je poručio još da pregovori i kontakti s Kloppom ne postoje i da ne vjeruje da će njemački stručnjak bilo koga trenirati iduće sezone.

"On je rekao da ide na pauzu i da narednu sezonu neće sigurno raditi. Svi znate da je on čovjek od riječi i ne znam čemu onda sve te špekulacije oko njega", dodao je nekadašnji fudbaler Barcelone i reprezentacije Portugala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klopp je pored činjenice da neće nikog trenirati iduće sezone objavio da u Engleskoj nikada neće voditi neki drugi klub, te da je za njega Liverpool jedini izbor.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi