Nema Messija, pa šta? Barcelona bez problema s Ronaldovim Juventusom, Pjanića ni na vidiku

Osvojen Gamper kup

Nema Messija, pa šta? Barcelona bez problema s Ronaldovim Juventusom, Pjanića ni na vidiku

A. Čaušević

Tradicionalno Gamper kup pripao je Barceloni koja je sa 3:0 pobijedila Juventus.

Susret se igrao na Johann Cruyff Areni. Bio je to prvi meč za Barcelonu bez Lionela Messija kao klupskog člana. 

Odustvo Messija se nije osjetilo pošto su se izabranici Ronalda Koemana predstavili u dobrom svjetlu protiv gostiju iz Torina. 

Juventus je nastupio u jakom sastavu sa Cristianom Ronaldom u startnoj postavi, ali je evidentno da Bianconerima nedostaje dobar igrač u veznom redu što je najveća mana Stare dame. 

Barci je za trijumf bio dovoljan gol u prvom te dva pogotka u nastavku. U prvom dijelu mrežu je tresao Depay poslije lijepe akcije u 3. minuti, a u nastavku Braithwaite nakon ubačaja iz kornera u 58. minuti.

Oglasi

Treba napomenuti i da je Juve imao nekoliko vrlo dobrih prilika. Morata koji je bio stater je u finišu prvog dijela propustio niz šansi, ali nije uspjevao da pronađe put do mreže. 

Konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi kada je lijep gol sa ivice kaznenog prostora postigao Puig. 

Miralem Pjanić je cijeli meč odgledao s klupe što je indirektna poruka Koemana da je bh. reprezentativcu vrijeme da traži drugu destinaciju. To bi mogao biti upravo Juventus.

Inače, ranije su svoj meč odigrali i ženski timovi Barcelone i Juventusa. Domaće fudbalerke su bile i više nego ubjedljive sa visokih 6:0.  

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

NKZ1922
Ja mislim da na svijetu ne postoji portal koji bi u ovom trenutku iskoristio Messija za ovakav naslov. Osim nasih trac novinara, naravno
15 0
JuventinoBK
Vratio se alegri i njegov odurni katenaco. Bravo, gubimo, igraci idalje stoje na nasem terenu i brane se. Fuj, opet trpi 3 godine odvratni fudbal. Hajd bar sam uzivo sa dokotorom Manćinijem i Italijom. Juve necu ni gledat vise i navijat cu protiv njega. Proće i ove 3 godine, samo da ****ar ne uzima skudeto ****no.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi