Novi hladan tuš za Barcelonu: Na Messijevom oproštaju nije bilo Aguera, poznato je zašto

Katalonci ostali bez kapitena

Novi hladan tuš za Barcelonu: Na Messijevom oproštaju nije bilo Aguera, poznato je zašto

A. Čaušević

Lionel Messi je nakon oproštaje press-konferencije napravio zajedničku fotografiju sa dosadašnjim saigračima iz Barcelone. 

Na fotografiji nije bilo Sergia Aguera koji je na Nou Camp stigao upravo radi Messija, ali im je fudbalska sudbina razdvojila puteve pa neće dijeliti klupsku svlačionici.

Mnoge navijače Barcelone je zaintrigiralo zašto na fotografiji nema i bivšeg napadača Manchester Cityja. Sada stu stigli i razlozi njegovog odsustva.

Naime, Aguero je povrijedio mišić lista desne noge i kako sada stvari stoje propustiti će nekoliko uvodnih mečeva nove sezone.

Prve prognoze govore da će Argentinac pauzirati tri do četiri sedmice pa bi se na teren trebao vratiti sredinom septembra što svakako predstavlja hladan tuš za Katalonce.

Oglasi

Ovaj 33-godišnji golgeter je, prema pisanjima španskih medija, sam želio također da ode iz kluba u koji je tek stigao nakon potvrde da Messi odlazi.

Ubrzo nakon toga stigao je i demant te će sjajni strijelac u novoj sezoni ipak predvoditi napad Blaugrane.

"Ne brinite, imate me cijelu godinu", poručio je Aguero navijačima Barcelone.

Aguero je također poslao poruku podrške svom prijatelju i sunarodnjaku Messiju u vezi njegove budućnosti jer se očekuje da će se pridružiti PSG -u.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Svaka čast prijatelju. I uvijek s tim osmijehom. Volim te", objavio je Aguero na društvenim mrežama.

Inače, Barcelona večeras igra utakmicu Gamper kupa protiv Juventusa, a taj susret će osim Aguera propustiti i Clemant Lenglet koji se također povrijedio i propustit će početak sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1597849779
Sere malo Aguero
4 0
Arnel925
Vidi Pjanke sa Francuzima samo. Kad ga bolje priča od Bosanskog najlakše mu sa njima.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi