Već se znaju sastavi? Koeman napravio nekoliko velikih promjena u formaciji

Barcelona dočekuje Juventus

Već se znaju sastavi? Koeman napravio nekoliko velikih promjena u formaciji

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju na svom terenu protiv Juventusa derbi posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka.

Barcelona i Juventus su već osigurali plasman za nokaut fazu ovog takmičenja, a večeras ćemo saznati koji tim će osigurati prvo mjesto. Katalonci su mnogo boljoj poziciji jer su u prvom duelu u Torinu slavili sa 2:0.

No, ovaj put u sastavu Stare dame bit će Cristiano Ronaldo koji je prvi susret propustio zbog koronavirusa. To će biti novi okršaj Ronalda i Messija koji se dugo očekuje.

Ipak, činjenica je da Barcelona i Juventus ne blistaju u posljednje vrijeme, a to se posebno odnosi na katalonski klub. Ronald Koeman našao se na udaru velikih kritika nakon što je Barca poražena za vikend na gostovanju kod Cadiza.

Očekuje se da će Koeman napraviti neke promjene u sastavu, a navijači Barcelona najviše su ga kritikovali što je Miralem Pjanić ponovo ostao na klupi. No, čini se da će večeras bh. veznjak igrati od prve minute protiv dojučerašnjeg kluba i imat će šansu da pokaže Koemanu da mu je tu i mjesto.

Također, čini se da će iza napadača konačno igrati Coutinho koji se na krilu ne snalazi najbolje, a u vrhu će biti Griezmann što je također promjena u Koemanovoj formaciji.

Mundo Deportivo je objavio jutros vjerovatne sastave za večerašnji okršaj koji se igra od 21 sat.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Dest, Minggueza, Lenglet, Jordi Alba, De Jong, Pjanić, Pedri, Coutinho, Messi, Griezmann.

Vjerovatni sastav Juventusa: Buffon, Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro, Arthur, Rabiot, Chiesa, Kuluševski, Ronaldo, Morata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona je u prvom meču slavila u Torinu sa 2:0 i jasno je da večeras imaju ulogu favorita. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete vidjeti kvote za večerašnji okršaj i to OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Hocel kad ovaj De Jong odmarat yebo ga on
1 0
AmarSahi
Nikad čuo za ovoga Mingguezu, i vrlo vjerovatno da Buffon neće biti na golu jer je imao ozljedu prije nekoliko dana.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi