Barcelona konačno pronašla rješenje za poziciju desnog beka
Foto: EPA

Semedo na meti Katalonaca

Barcelona konačno pronašla rješenje za poziciju desnog beka

Endin Čaušević

Španski mediji jutros su prenijeli da su čelnici Barcelone konačno pronašli rješenje za poziciju desnog beka.

Nakon odlaska Danija Alvesa u Juventus pred početak ove sezone katalonski klub se našao u velikim problemima jer nije imao dovoljno dobru zamjenu za Brazilca. Luis Enrique je bio primoran da na ovu poziciju stavi Sergija Roberta, no jasno je da se ovaj mladi igrač i nije baš uklopio na ovo mjesto što je razumljivo.

Sigurno je da će Barceloni biti prioritet da ovog ljeta dovedu igrača koji će biti njihovo rješenje problema na ovoj poziciji, a navodno već su ga pronašli. Kako piše katalonski Sport, Barcelona je kontakirala Benficu jer želi u svoje redove dovesti 23-godišnjeg Nelsona Semeda.

Ovaj portugalski fudbaler je ove sezone zablistao na poziciji desnog beka, a navodno već su održani sastanci predstavnika dva klub. Ukoliko ne bude problema Semedo će u Barcelonu doći na kraju ove sezone za oko 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije