Barcelona konačno pronašla zamjenu za Danija Alvesa i to u Leicesteru

Pereira na meti Katalonaca

Barcelona konačno pronašla zamjenu za Danija Alvesa i to u Leicesteru

Endin Čaušević

Barcelona već nekoliko sezona ima problema s pozicijom desnog beka nakon što je klub napustio Dani Alves.

Alves je nakon osam godina odlučio da napusti Barcelonu na ljeto 2016. godine, a umjesto njega na tom mjestu zaigrao je Sergi Roberto. Nakon toga klub je doveo Nelsona Semeda, ali nisu baš zadovoljni igrama Portugalca.

Ponovo se počelo špekulisati da Barcelona želi dovesti novog desnog beka na kraju sezone. Semedo bi mogao napustiti tim, a umjesto njega Barca želi da dovede Ricarda Pereiru koji igra trenutno za Leicester.

Pereira igra odlično ove sezone u dresu Leicestera i svojim igrama je skrenuo pažnju na sebe mnogih timova. No, čini se da je Barcelona najviše "zagrizla", te Katalonci žele osigurati dolazak Pereire narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Barca je spremna platiti oko 45 miliona eura za Portugalca kojeg vide kao zamjenu za Alvesa. Ipak, da li će Leicester pristati na takvu ponudu Katalonaca ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi