Barcelona kupuje u Bayernu?

Alaba na meti Katalonaca

Barcelona kupuje u Bayernu?

Edmir Škorić

Nakon što je Bayern iz Atletica doveo Lucasa Hernandeza, mogao bi David Alba da ode iz kluba.

Bavarcima Alaba više i nije toliko neophodan, a za njegove usluge zanima se Barcelona, koja želi da dovede igrača koji bi mogao da pomogne i da rastereti Jordija Albu.

Iako se budućnost Alabe u Minhenu činila kao sigurnom, sada nakon dolaska Hernandeza stvari bi mogle da se promijene.

Alaba je odigrao 335 mečeva za Bayern od 2009. godine i nakon 10 godina je očigledno poželio da nešto promijeni u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njega, Barca razmatra i dovođenje Nacha Monreala iz Arsenala, kao i Filipea Luisa iz Atletica, no Austrijanac izgleda kao najbolja solucija za Katalonce.

Svakako bi bio veliko pojačanje Barceloni, ali sve je još uvijek u domenu špekulacija i prerano da se donose neki zaključci.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi