Lahm nakon mnogo godina otkrio: Zašto sam odbio Barcelonu?

Zanimljiva priča

Lahm nakon mnogo godina otkrio: Zašto sam odbio Barcelonu?

Nekadašnji njemački reprezentativac i legendarni fudbaler Bayern Munchena Philipp Lahm otkrio je u razgovoru za inostzrane medije razlog zbog kojeg je svojevremeno odbio Barcelonu.

Lahm trenutno ima 35 godina, a profesionalnu karijeru je završio nakon sezone 2016/17. Obzirom da je svojevremeno bio jedan od najboljih desnih bekova i zadnjih veznih igrača na svijetu, on je bio velika želja brojnih timova.

Nije tajna da ga je svojevremeno željela i Barcelona, a Lahm je danas, nekoliiko godina kasnije, otkrio zašto se nije odlučio na prelazak na Camp Nou stadion.

"Barcelona, koja je u to vrijeme bila zaštitni znak evropskog fudbala, željela je da dođem u Španiju", počeo je Lahm: "Ponuda je bila aktivna. Čak su me i moji bliski prijatelji, koji su znali za ponudu, potapšali po ramenu i rekli 'kad potpisuješ?'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ali, postojao je problem, bio je u meni. Divio sam se Barceloni i njenim igračima, ali se nisam vidio na Camp Nou stadionu. Tada sam igrao za Bayern koji je radio na nečemu velikom. Znao sam da smo spremni za najveće stvari. I, onda sam pomislio koliko bi sretan bio kada bi sa Bayernom osvojio Ligu prvaka. Odbio sam Barcu",kazao je Lahm.

Nijemac je tako do kraja karijere ostao u Bayernu gdje je i okačio kopačke o klin.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajram Sabani
Majstor, nikad nije dobio crveni karton u karijeri, jedini igrač koji je stavljao Ronalda u mali džep, igrao se s njim. Uradio u karijeri sve kako treba i sve osvojio. Pravi sportista. Kapa mu do poda....
2 6
daca
Najprofesionalniji igrac sigurno...bez mrlje u karijeri a otidao kao gospodin u vakat.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti