Xavi nije mogao dobiti ljepše vijesti: Barcelona se riješila najvećeg problema?

Želi ga Ajax

Xavi nije mogao dobiti ljepše vijesti: Barcelona se riješila najvećeg problema?

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta dovela nekoliko sjajnih pojačanja, a sada je glavni cilj kluba da pokuša prodati igrače na koje Xavi Hernandez neće računati u novoj sezoni.

Katalonski klub uspio je da dovede četiri sjajna pojačanja, a dodatni plus je i ostanak Ousmanea Dembelea koji je pristao da produži svoj ugovor s Barcelonom.

Međutim, sada problem Barci stvaraju igrači koje je Xavi otpisao i neće računati na njih u narednoj sezoni. No, oni nisu baš spremni da napuste klub i većina njih odlučna je da ostane.

Tu se ponajviše izdvaja Martin Braithwaite koji je odbio nedavno da priča oko svog odlaska i spreman je da se bori za mjesto u ekipi, ali shvatio je da je to nemoguće nakon što uopšte nije otišao na pripreme u Ameriku s ostatkom tima.

Braithwaite je čini se shvatio da je za njega najbolje da napusti klub, a Mundo Deportivo prenosi da bi se to konačno moglo desiti u narednih destak dana što bi bilo fantastično za Barcelonu.

Navodno, veliki interes za danskog reprezentativca pokazao je Ajax koji je spreman da plati oko devet miliona eura za Braithwaitea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trener nizozemskog tima Alfred Schreuder je poručio čelnicima Ajaxa da je Braithwaite odlično rješenje, a upoznat je s mogućnostima Danca jer je bio pomoćnik Ronalda Koemana u Barceloni.

Ovaj 31-godišnjak već dogovara uslove ugovora s Ajaxom i za Barcelonu sigurno nisu mogle doći bolje vijesti jer su svi mislili da se Braithwaitea neće moći riješiti ovog ljeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi