Barcelona na ljeto 2016. godine dovela šest igrača, a samo dvojica su i danas tu

Nisu se baš proslavili

Barcelona na ljeto 2016. godine dovela šest igrača, a samo dvojica su i danas tu

E. Čaušević

Barcelona je na ljeto 2016. godine dovela šest pojačanja, ali se pokazalo da im izbor nije bio baš najbolji.

Od svih igrača najviše se naigrao Samuel Umtiti koji je i dalje član prvog tima i koliko-toliko siguran da će ostati u Barceloni. Što se tiče ostalih već četvorica su napustila Barcelonu, a jedan od njih će i m se sigurno pridružiti ovog ljeta.

Naime, tada su u Barcelonu stigli Samuel Umtiti, Denis Suarez, Andre Gomes, Lucas Digne, Jasper Cillessen i Paco Alcacer. Od njih samo su sada u ekipi Umtiti i Suarez, ali Denis će sigurno potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Gomes je zvanično postao igrač Evertona, dok je Digne također prošle godine potpisao za ovaj engleski klub. Alcacer je otišao na posudbu u Dortmund, a ovaj bundesligaš je otkupio njegov ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Denis se vratio s posudbe iz Arsenala, no jasno je da će ga Barca željeti prodati što prije. Što se tiče Cillessena njegov transfer je potvrđen jučer i on će braniti za Valenciju.

Dakle, od svih tih pojačanja samo je Umtiti uspio da opravda uloženi novac, ali ni njemu ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi