Barcelona na velikom finansijskom gubitku zbog utakmice bez navijača protiv Napolija

Ostaju bez ogromne zarade

Barcelona na velikom finansijskom gubitku zbog utakmice bez navijača protiv Napolija

Endin Čaušević

UEFA je jutros potvrdila da će Barcelona i Napoli naredne srijede revanš meč osmine finala Lige prvaka igrati pred praznim tribinama.

U prvom meču koji se igrao u Napulju rezultat je bio 1:1 i jasno je da je Barca veliki favorit u revanšu. Katalonci na svom stadionu uvijek imaju veliku podršku, ali ovaj put to će izostati.

Zbog koronavirusa odlučeno je da se utakmica igra pred praznim tribinama što će sigurno više goditi igračima Napolija nego domaćem timu. No, za Barcelonu odluka da se meč igra pred praznim tribinama nije samo zbog toga razočaravajuća.

Naime, katalonski klub će izgubiti veliku zaradu koju su sigurno planirali prvenstveno od prodaje ulaznica. Mundo Deportivo objavio je danas da će Barcelona zbog ovakve odluke izgubiti čak 4.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo će biti druga utakmica u historiji Barcelone da će se igrati pred praznim tribinama na Camp Nou. Prva se igrala prošle sezone kada je Barca ugostila Las Palmas, a zabrana dolaska navijača tada je bila zbog referenduma u Kataloniji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi