Barcelona našla zamjenu za Neymara
Foto: EPA

Coutinho je već dogovoren

Barcelona našla zamjenu za Neymara

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar je transferom u PSG postao najskuplji fudbaler svih vremena.

Sjajni napadač je Barceloni plaćen čak 222 miliona eura, a prema navodima španskih medija, katalonski velikan je već našao zamjenu za Brazilca.

Zamjena je još jedna Karioka. Radi se o fudbaleru Liverpoola Philippeu Coutinhu, koji bi u narednim danima navodno trebao završiti transfer u Barcelonu.

Iako Redsi imaju želju da zadrže svog najboljeg fudbalera, ponuda je previše dobra da bi se odbila. Barca će im navodno isplatiti 100 miliona eura, pa će Coutinho ući u društvo igrača koji su plaćeni 100 i više miliona eura.

Brazilski fudbaler je već dogovorio uslove ugovora sa Barcelonom, a preostaje da Liverpool da zeleno svjetlo za dovršetak transfera.

Coutinho je član tima s Anfielda postao 2013. godine. Plaćen je Interu svega 13 miliona eura, a tokom protekle četiri godine, postao je jedan od najboljih fudbalera u Premier ligi.

Tokom karijere dres Redsa je obukao 182 puta, a postigao je 42 gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi