U sjeni priča o Neymaru Barca završava drugi transfer
Foto: EPA

Inigo Martinez blizu dolaska u Barcelonu

U sjeni priča o Neymaru Barca završava drugi transfer

Midhat Šljivak

Glavna tema u katalonskim, ali i evropskim medijima, odlazak je Neymara iz Barcelone u PSG.

Neymar će, gotovo izvjesno, postati novi član francuskog velikana, a dok je Neymar glavna tema, kao i njegova potencijalna zamjena, katalonski klub polako završava transfer jednog defanzivca.

Radi se o štoperu Real Sociedada Inigu Martinezu. Novi trener Barcelone Ernesto Valverde veliki je ljubitelj igre 26-godišnjeg defanzivca i zatražio je od rukovodstva kluba da izdvoje sredstva za njegovo dovođenje.

Martinezova cijena nije mala. Tim iz San Sebastiana za njegove usluge traži čak 32 miliona eura, što vjerovatno neće predstavljati problem za Barcu s obzirom na to da će od Neymara samo inkasirati 220 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inigo Martinez je kompletnu karijeru proveo u ekipi Real Sociedada, a za ovaj tim je odigrao 193 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi