Barcelona neće pustiti Vermaelena u januaru

Žele ga zadržati barem do ljeta

Barcelona neće pustiti Vermaelena u januaru

Defanzivni fudbaler iz Belgije Thomas Vermaelen proživljava veoma teške trenutke u Barceloni. 

Vermaelen (31) je na ljeto 2014. godine vjerovatno napravio najveću grešku karijere jer je dres Arsenala zamijenio dresom Barcelone. Od tog trenutka njegova karijera krenula je silaznom putanjom, a danas je u situaciji da još uvijek nije upisao nijedan nastup nakon devet odigranih kola u španskoj La Ligi. 

On je prošle sezone bio na posudbi u ekipi Rome gdje je imao velikih problema sa povredama, pa se ni tamo nije baš naigrao. Najveći problem za njega trenutno leži u činjenici da ga Barcelona ne želi prodati, ali mu ne pruža ni priliku da igra. Trener Ernesto Valverde namjerava zadržati Belgijanca do kraja sezone na Camp Nou stadionu obzirom da je sezona veoma duga i Barca će odigrati mnogo mečeva. To je demantovalo špekulacije da bi se Vermaelen mogao vratiti u Premiership ove zime. 

Podsjetimo, za njega je bilo zainteresovano nekoliko klubova iz Premiership, ali očito da do transfera još uvijek neće doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti