Madridski i katalonski mediji počeli rat, Barca glavna meta

Šta će se desiti na kraju?

Madridski i katalonski mediji počeli rat, Barca glavna meta

Endin Čaušević

Nakon referenduma koji je održan početkom ovog mjeseca Katalonija je jučer i zvanično progasila nezavisnost od Španije.

Jasno je da borba između Katalonije i Španije tek počinje jer je odmah nakon toga iz Madrida poručeno da Katalonci nemaju autonomiju koja im je oduzeta. Međutim, mnogi se boje da će to biti prekasno da Španci spase Kataloniju koja je prva proglasila nezavisnost i samom tim poništila ovu odluku iz Madrid.

Ipak, sportski svijet najviše zanima šta će se desiti sa klubovima iz Katalonije koji igraju u španskim ligama. Iako se govori da će oni vjerovatno ostati tu gdje su bili čini se da Španija to više ne želi. Španske novine danas jedino bruje o nezavisnosti Katalonije, a sportska strana "sedme sile" o klubovima iz Barcelone i ostalih katalonskih gradova.

Mediji u Kataloniji jasno su poručili da će, ako treba, osnovati svoju ligu, te da ih to neće zaustaviti u namjeri da budu nezavisni. S druge strane, španski mediji već su počeli kampanju protiv Barcelone i ostalih klubova, te su im jasno poručili da više oni ne postoje.

Tako su mediji iz Madrida na svojim naslovnim stranama objavili da Barcelona više nije lider Primere, te da je to sada Valencia. Barca se i ne spominje, te se ponašaju kao da klub s Nou Campa nikada nije bio tu. No, jasna slika svega toga još uvijek nije poznata, a šta će biti s klubovima iz Katalonije još niko ne zna. U katalonskim medijima objavljene su slike sa ulica Barce gdje se slavi nezavisnost uz poruku "Kao slavlje trofeja Lige prvaka".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, treba spomenuti da Barcelona večeras u okviru 10. kola La Lige gostuje protiv Athletic Bilbaa i jasno je da će igrače ovog kluba dočekati paklena atmosfera. Nadamo se bez sukoba navijača, ali i igrača na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi