Užasne kritike za Laportu zbog boje novog dresa, a nakon jedne rečenice nastao je totalni muk

Klub se oglasio

Užasne kritike za Laportu zbog boje novog dresa, a nakon jedne rečenice nastao je totalni muk

Endin Čaušević

Barcelona je danas zvanično predstavila gostujuću garnituru dresova za novu sezonu, a navijači su ostali u šoku kada su vidjeli da bijela boja dominira. Naravno, to je boja najvećeg rivala Real Madrida i odmah su navijači Barce osuli drvlje i kamenje po čelnicima kluba, no kada su se Katalonci oglasili nastao je muk.

Igrači Barcelone nalaze se već neko vrijeme u Sjedinjenim Američkim Državama gdje se pripremaju za novu sezonu, ali danas je sve palo u drugi plan kada je klub predstavio dres za novu sezonu.

Barcelona je pred kraj sezone predstavila prvu garnituru dresova u kojem je klub igrati većinu mečeva, te je dizajn oduševio navijače, no to se ne može reći za dresove koji su planirani za gostijuće utakmice.

Klub je zvanično objavio danas kako izgleda novi dres u kojima ćemo igrače Barcelone gledati najviše na gostujućim mečevima, a navijači uopšte nisu bili zadovoljni.

Dres je bijele boje koja je zaštitni znak njihovog najvećeg rivala Real Madrida, te su navijači Barcelone žestoko na društvenim mrežama negodovali zbog takve odluke.

Oglasi

Mnogi smatraju da je neprihvatljivo da Barcelona nastupa u toj boji dresova i da je Joan Laporta napravio najveću grešku u karijeri što je dao odobrenje za takav dizajn.

Kritike su pljuštale na društvenim mrežama satima, no nastao je potpuni muk kada se Barcelona oglasila.

Naime, iz katalonskog kluba su objavili da je interes za novi dres nevjerovatan i da nikada u historiji ranije nisu prodali toliko dresova prvog dana kada je dizajn istog objavljen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već sada su zaradili ogroman novac, ali će zarada biti sve veća i veća jer u klubu ne mogu uopšte ni da stignu primiti sve narudžbe za ovaj dres.

Laporta je ranije govorio da je odluka da klub ima dres u bijeloj boji čisto da se zaradi novac jer je još tada vjerovao da će interes biti ogroman što se na kraju i dokazalo pored svih tih silnih kritika navijača Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
****** dres, kad nedostaje inspiracije. Pustite šuplju, niko ovo nije kupio niti će. Bolje je Laporti da ove godine za razliku od prošle obezbijedi dovoljnu količinu domaćih dresova.
0 0
Ecosport
Samo lažu. Baš me zanima kako će izgledati kada toliko gledaoca popuni tribine, svi u bijeloj boji i navijaju za Barcu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi