Barcelona nudi 90 miliona eura za Jamesa
Foto: EPA

Nevjerovatna ponuda

Barcelona nudi 90 miliona eura za Jamesa

M. Šljivak

Fantastičnim partijama u dresu reprezentacije Kolumbije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, James Rodriguez je privukao pažnju velikih timova.

Ofanzivni veznjak Monaca je postao najtraženiji fudbaler na tržištu, a među prvima je u red za 22-godišnjeg velemajstora stao madridski Real, koji je odlučan u namjeri da Rodrigueza dovede na Santiago Bernabeu.

Ipak, Monaco je postavio cijenu koja odbija i Kraljeve. Francuski prvoligaš spreman je pustiti Jamesa za 85 miliona eura,  što je Realu nemoguća misija, izuzev ako ne prodaju Angela Di Mariju za veliki novac.

Međutim, Realova nadanja o dovođenju Jamesa mogla bi pasti veoma brzo u vodu. Prema navodima Mediaseta, ekipa Barcelone je spremna Kneževima ponuditi nevjerovatnih 90 miliona eura za Rodrigueza, a upravo ovu ponudu bi Monaco mogao i prihvatiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako bi uspjeli dovesti i Rodrigueza ofanzivni dio katalonskog tima bi u narednoj sezoni izgedao zastrašujuće, jer su već angažovali Luisa Suareza, dok su od ranije tu Neymar i Lionel Messi.

Rodriguez je na Mundijalu u Brazilu ponio titulu najboljeg strijelca sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.