Još od raspada Jugoslavije Barcelona nije imala ovakav košmar na početku sezone

Tri decenije nije bilo ovako loše otvaranje sezone

Još od raspada Jugoslavije Barcelona nije imala ovakav košmar na početku sezone

E. Škorić

Barcelona je sinoć u Madridu poražena od Atletica u 10. kolu španske La Lige.

Konačno je Atletico u posljednjih 10 godina pod vodstvom Diega Simeonea dobio Barcelonu u ligaškom obračunu, zahvaljujući indisponiranom gostu iz Katalonije i velikoj gluposti njemačkog golmana Marc-Andre ter Stegena.

Nijemac je, podsjetimo, istrčao sa svog gola u stilu svog zemljaka Manuela Neuera, ali je Yannick Carrasco prvi stigao do lopte, zaobišao ga i istu poslao u mrežu.

Ovaj poraz probudio je krizu koja vlada u Barceloni. Katalonci su u financijskim problemima, njeni glavni igrači (čitaj Messi) imali su veliku želju da ode ili će to možda uskoro učiniti, klub je nedavno ostao bez kompletne uprave, a navijači mole Boga da ode i trener Ronald Koeman...

Sve to uzrokovalo je očajan početak sezone i slabo ko se sjeća kada je posljednji put Barca imala ovako slabo otvaranje sezone. Posljednji je put Barca osvojila 11 bodova nakon osam uvodnih mečeva još kada se Jugoslavija raspadala, u sezoni 1991/92. Od tada, dakle skoro tri decenije, nije bilo tako lošeg otvaranja sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je samo četiri boda od zone ispadanja, a čak su i oni najzagriženiji i optimističniji navijači već prihvatili poraz i odustali od titule...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zadnjih 30 godina, pa dovode najgore trenere, koji veliki klub nikad nisu vodili. Bolje dati sansu Pyolu, Xaviju , nego ova zaostale strucnjake placati milione svaki mjesec.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi