Barcelona od naredne sezone na pogon Brazilaca?

Stižu još dvojica?

Barcelona od naredne sezone na pogon Brazilaca?

E. Škorić

Od naredne sezone mogla bi se povećati kolonija brazilskih nogometaša u Barceloni.

Ne može Barcelona bez Brazilaca, koji su godinama unazad igrali važne uloge u slavnom klubu, a Philippeu Coutinhu i Paulinhu mogli bi se od ljeta pridružiti i njihovi prijatelji i saigrači iz reprezentacije Marquinhos i Fred.

Marquinhos već neko vrijeme slovi za prvu želju Barcelone kada je odbrana u pitanju, no on i dalje igra u dresu PSG-a. Mundo Deportivo piše da će Barcelona sada krenuti u ofanzivu i uradit će sve da ga dovede.

U porazu od Levantea moglo se vidjeti da Yerry Mina nije baš pravo rješenje u zadnjoj liniji, a Marquinhos je provjeren igrač koji bi bez sumnje pojačao defanzivni blok Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim njega, u Barcelonu bi mogao da dođe i Fred, koji se smatra dugoročnom zamjenom za Sergija Busquetsa. Fred ima 25 godina i u Šahtaru je upisao već 99 nastupa. Za reprezentaciju Brazila je sakupio sedam nastupa, a najvjerovatnije će se naći na spisku putnika za Mundijal u Rusiju.

Dođu li Marquinhos i Fred, a obzirom da su Paulinho i Coutinho također jako blizu tome da zauzmu svoje pozicije u prvih 11, onda bismo mogli uživati u pravoj sambi na Nou Campu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi