Barcelona odbila produžiti ugovor Ivanu Rakitiću
Rakitić je jedan od najvažnijih igrača Barcelone

Dugo vremena je tražio da mu povećaju platu

Barcelona odbila produžiti ugovor Ivanu Rakitiću

S. Pašalić

Jedan od najvažnijih igrača Barcelone Ivan Rakitić našao se danas na naslovnici katalonskog Sporta.

Kako stoji u tekstu, Barcelona je odbila da produži ugovor hrvatskom reprezentativcu i čini se da će Katalonci ostati bez jednog od najvažnijih igrača.

Rakitić već neko vrijeme traži da mu klub poveća platu, a iako su mu obećavali da će do toga doći izgleda da su se u Barceloni predomislili i da će se riješiti usluga sjajnog veznjaka.

Iako ima ugovor do 2021. godine, Rakitić bi nakon dolaska Frankieja de Jonga mogao pasti u drugi plan te bi mogao napustiti katalonski tim na ljeto.

Njegov menadžer je nedavno tvrdio da Rakitić neće napustiti Barcelonu

Ivan Rakitić se povezivao s prelaskom u PSG, a prema posljednjim informacijama nedavno je imao i ponudu Intera o čemu je također pisao katalonski Sport.

Navodno, Neroazurri su spremili bogatu ponudu za hvatskog veznjaka, ali se oglasio njegov menadžer Arturo Canales koji je bio jasan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rakitić će ovog ljeta napustiti Barcelonu? To je nemoguć scenarij", kazao je Canales.

Hrvatski veznjak ugovor sa Barcelonom ima do ljeta 2021. godine. Ove sezone je od 27 utakmica propustio samo dvije, a od njega uveliko zavisi kreacija igre u Barceloni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Konačno su se opametili.Pored Rakitiča se moraju obavezno riješiti i Luis Suareza.Dok jih ne uspiju prodat obadva na klupu za rezerve.
0 2
gumenakita
Rakitic je toliko zahvalan igrac da ce svugdje naci sebi mjesta.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi