Barcelona opasno 'zagrizla' za Lyonovog tinejdžera

Ima samo 16 godina

Barcelona opasno 'zagrizla' za Lyonovog tinejdžera

S. Grebović

Ako je vjerovati pisanju talijanskog Calciomercata, skautima Barcelone je zapao za oko mladi igrač Lyona, Rayan Cherki.

Ovaj šesnaestogodišnjak je tekuće sezone debitovao u dresu Lyona, a pored toga još je nekoliko puta ulazio u igru dobivajući šansu 'na kašičicu'. I to je bilo dovoljno skautima Blaugrane da ga primjete i njegovo ime podcrtaju u svojim bilježnicama.

Mladi Francuz je ove sezone odigrao 12 utakmica, a posebno je bio upečatljiv njegov nastup protiv Nantesa u Kupu Francuske kada je postigao dva gola. Pomenuti talijanski portal također piše da Barcelona nije jedina koja je zainteresovana za njegove usluge, jer su interesovanje za njega pokazali još Juventus i Real Madid.

Cherki je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Lyonom u januaru, koji ga vezuje za klub sa Groupama stadiona ljeta 2022. godine, međutim ukoliko na njihovu adresu stigne primamljiva ponuda nekog od velikana, teško da će odbiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi