Barcelona ostala bez duple krune: Osmi trofej Kupa Kralja za Valenciju

Šišmiši slave

Barcelona ostala bez duple krune: Osmi trofej Kupa Kralja za Valenciju

E. Škorić

U Sevilli su večeras Barcelona i Valencia odigrali finale Kupa Kraja, a tim sa Mestalle je na kraju slavio sa 2:1.

Nakon poprilično lagano osvojene titule u Španiji, Barcelona je željela duplom krunom okončati sezonu, no katalonski sastav je, iako favorit, poražen od Valencije.

Katalonci su ispali u polufinalu Lige prvaka nakon teškog poraza na Anfieldu, pa je večerašnji poraz itekako uzdrmao stolicu Ernestea Valverdea i pitanje je hoće li on ostati na toj klupi i naredne sezone.

Nakon sjajne akcije Valencia je povela u 21. minuti, a strijelac je bio Kevin Gameiro. U 33. minuti novi hladan tuš za Katalonce, pošto je Rodrigo na asistenciju Solera povisio na 2:0.

Uzdrmana Barcelona je u nastavku krenula na sve ili ništa, a Messi je u 73. minuti sretno došao do gola. Međutim, ostalo je 2:1, pa je počelo veliko slavlje Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je tako ostala na 30 osvojenih kupova, Valencia je stigla do svog osmog u 16. finalu.

Mala satisfakcija za Messija je ta što je večerašnjim golom postao prvi igrač ikad koji je u finalima Kupa Kralja zabio šest golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Ima bajramski turnir.Sad se samo posvetiti tome.
11 0
Ibro Mehic
Od triplete nista,sezona propala u dvije utakmice
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi