Dok traje parada na ulicama Barcelone, medalju dobija čovjek koji je odigrao 8 minuta još u augustu

Uopšte ne igra na Nou Campu

Dok traje parada na ulicama Barcelone, medalju dobija čovjek koji je odigrao 8 minuta još u augustu

Admin Čaušević

Barcelona je u nedjelju navečer nakon četiri godine pauze stigla do 27. titule prvaka Španije, a počasna parada upriličena je danas na ulicama prijestolnice Katalonije.

U autobusu sa otvorenim krovom prvotimci Barcelone, a međe njima nije i čovjek koji će zbog svega osam minuta na terenu dobiti medalju za osvajača La Lige.

Na ulicama Barcelone pojavio se veliki broj navijača kako bi pozdravili Roberta Lewandowoskog i društvo koji su potpuno zasluženo četiri kola prije kraja postali prvaci.

Osim muške selekcije u drugom autubosu se nalaze i fudbalerke Barcelone koje su također postale prvakinje te su potvrdile višegodišnju dominaciju u španskom ženskom fudbalu.

Inače, paralelno sa počasnom paradom stigla je iznenađujuća vijest da će medalju za osvojenu titulu prvaka Španije dobiti i Pierre Emerick Aubameyang.

Oglasi

Naime, mnogi su ostali u čudu kada su vidjeli da se na majici sa prezimenima šampiona koji su osvojili La Ligu za sezonu 2022/23 nalazi i ono 33-godišnjeg Gabonca.

Aubameyang je ove sezone upisao samo jedan nastup za Barcelonu, bilo je to sredinom augusta kada je odigrao osam minuta meča protiv Raya Vallecana.

Poslije toga je uslijedio transfer vrijedan 12 miliona eura u Chelsea gdje prolazi kroz itekako težak period te uglavnom ne igra.

Aubameyang je u posljednja tri mjeseca na terenu proveo svega 120 minuta što dovoljno govori u kakvoj formi se nalazi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrlo je izvjesno da će na ljeto morati tražiti novi klub, ali će svejedno na sezonu 2022/23 moći gledati uspješno iz ugla karijere jer je postao prvak Španije.

Sjajni Gabonac je svojevremeno bio jedan od najopasnijih igrača Evrope, pogotovo dok je igrao za Arsenal, međutim sada je mnogo upitnika iznad njegove karijere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi