Barcelona bi ove zime mogla napraviti čudo, ali zna se u čemu je ključ

Spremaju se za prelazni rok

Barcelona bi ove zime mogla napraviti čudo, ali zna se u čemu je ključ

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su jučer da je Barcelona već dogovorila dolazak Ferrana Torresa iz Manchester Cityja.

Torres je velika želja Xavija Hernandeza koji vjeruje da će se ovaj napadač odlično uklopiti u igru koju on preferira, te će konačno riješiti veliki problem na poziciji napadača.

Španski mediji su objavili da su Barcelona i City već dogovorili transfer španskog napadača i da će sve biti potvrđeno u narednim danima. Katalonci će platiti 55 miliona eura za Torresa, a novac će biti isplaćen kroz nekoliko rata.

Ipak, španski novinar Gerard Romero objavio je sinoć da Torres nije jedini fudbaler kojeg Barcelona želi dovesti ove zime.

Na listi želja nalazi se i Matthijs de Ligt koji nije baš sretan situacijom u Juventusu, te nije tajna da ovaj nizozemski defanzivac razmišlja o odlasku.

No, njegov dolazak u Barcelonu zbog finansijske situacije u klubu nije toliko jednostavan kao Torresov. Ukoliko žele da dovedu De Ligta onda je jasno šta Barcelona mora da uradi da bi se to ostvarilo.

Ključ leži u tome da Barcelona proda nekoliko igrača i oslobodi budžet za plate, a prije svega to se odnosi na Philippea Coutinha i Samuela Umtitija koji su među najplaćenijim igračima u ekipi, a Xavi na njih ne računa previše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, u centru pažnje je i Ousmane Dembele od kojeg u klubu očekuju da produži svoj ugovor i pristane na znatno manju platu nego što trenutno ima. Ukoliko Francuz pristane na to onda će se stvoriti dovoljan prostor da Barca dovede još jedno zvučno pojačanje već u januaru.

Da li će to biti baš De Ligt ili neko drugi ostaje nam da vidimo kada krene zimski prelazni rok.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Kutinjo Umtiti, Kutinjo Umtiti do kad ce te nam pisati kako ih zele prodati?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi