Pjanića čeka borba za opstanak - i to u Italiji: Hoće li sarađivati s legendom?

Žele iskoristiti situaciju

Pjanića čeka borba za opstanak - i to u Italiji: Hoće li sarađivati s legendom?

E. Ganibegović

Sve su prilike da će Miralem Pjanić napustiti Bešiktaš u januaru.

Turski "Sporundibi" nedavno je izvijestio o nekoliko razloga zbog kojih bi Pjanić mogao napustiti aktuelnog prvaka Turske. 

Tako se navodi da je sam fudbaler voljan vratiti se u Barcelonu zbog Xavija koji je zamijenio Ronalda Koemana na klupi katalonskog tima, a za to je zainteresovana i uprava Bešiktaša koja bi tako rasteretila budžet.

Također, navijači nisu zadovoljni stalnim izostancima Miralema Pjanića zbog povreda, kao i lošom formom koja ga je, uostalom, i dovela u Bešiktaš koji je u evropskim okvirima, realno gledajući, nekoliko stepenica ispod Barcelone.

Kako sada navode inostrani mediji, situaciju s Miralemom Pjanićem prati italijanska Genoa koja se bori za ostanak u Seriji A, a njihov trener, legendarni Ukrajinac Andriy Shevchenko, vrlo rado bi u svom timu vidio bh. veznjaka.

Nije navedeno da li bi Genoa u potpunosti otkupila Miralemom ugovor ili bi stigao samo na posudbu do ljeta. Svakako, ukoliko bi bio slučaj da postane novi igrač ovog tima, morao bi se pomirit s manjom platom od one koju ima u Barceloni.

Značio bi to i Miralemov povratak u Italiju u kojoj je doživio vrhunac karijere igrajući prvo za Romu, a onda i za Juventus s kojim je osvajao i šampionske naslove i igrao finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. veznjak je za Bešiktaš odigrao ukupno 13 utakmica na kojima je upisao četiri asistencije. 

Što se tiče Barcelone, ugovorom je za katalonski klub vezan do ljeta 2024. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shojich07
Samo me interesuje kako će biti registrovan? Već je igrao za Barsu i Bešiktaš u zvaničnim utakmicama
3 0
gallardo.la
Koliko god da je pao u formi nije u rangu Genoe, gledao sam ga protiv Fenerbachea I na momente podsjeca na onog starog Pjanica Koji je bio svjetska klasa. Volio bih ga vidjet kod Xavija, made je gusto sa omladincima, dobro igraju
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije